Tuesday, December 08, 2009

Rapport från magsjuka världen

Viola har sen i fredags em/kväll haft magsjuka. Till en början var vi osäker på om det var magsjuka men nu är vi mer säker. Hon var till en början hur pigg som helst och åt med glad aptit iaf några gånger. Men idag tisdag är hon helt däckad. Imorse somnade hon på skötbordet medans jag bytta blöja och tog febern, tyckte hon kändes varm men det var hon inte. Men nu är det 4 timmar sen hon bajsade sist så det kanske tagit slut och det bara är återhämtningsfasen kvar.

I söndags em kom Faster Lotta och Pg och åt söndags middag med oss. Det var jättemysigt. Faster hade med sig skumtomtar.

Hjalmar hävdar medans han äter tomtarna att han inte tycker om tomtar så han bjuder PG.

Viola dricker Coca Cola ur glöggmugg.

Måndag morgon hade den här tomtenissen hängt ett paket på dörren. Både jag och Hasse tyckte vi hörde att det tippade i hallen under natten. Hjalmar stoppar ner en skumtomte i säcken. Och vips mitt på dan så var tomten borta. Hjalmar var säker på att den hade många barn att titta till.

Hela måndan var en riktig innedag. Vi var inte ens ut med soporna. Viola var ju som sagt rutten i magen men ser faktiskt väldigt glad ut på bilden.

Hjalmar har avancerat från pyjamasbyxor till långkallingar.

Passade på att klippa Hjalmars hår så mormor tycker han är fin i håret till jul.

Idag tisdag är Viola helt slut. Medans hon sov i vagnen var jag och Hjalmar på fotbollsplan och spelade Bandy och Fotboll. Han är på bilden bekymrad över sitt skavsår. Det blev en blodfläck på strumpan.

Vi har ju sökt dagis från februari och idag ringde kommunen och sa att det inte finns plats varken i Nacksta, Bergsåker, Sidsjön och typ alla andra ställen. Det var Fullt.. Vi blev erbjudna på Skönsmon, hmm det kändes praktiskt, not. Jag vet inte vad vi ska göra och inte vad jag ska göra heller. Så det ordnar sig säkert. Men allt blir så mkt svårare när vi inte vet var vi kommer bo. Jag skulle gärna jobba kvällar och helger och vara hemma med barnen till hösten, så är det ngn som vet nåt ställe som behöver extrajobbare hojta gärna till.

Nu håller Viola på att krypa in i skinnet på mig så vi ska spela spel med Hjalmar nu.
Ha en skön Tisdag gott folk.

3 comments:

Anonymous said...

Kan du inte söka extra som personlig assistent?
Vet ett företag dit man kan ringa eller maila ett brev om sig själv, då hamnar man i deras platsbank, och så kan de ringa om de hittar en lämplig brukare till dig, kanske extrajobb ibland.
Ska höra med Agneta vad de hette.//anna

Terese och Björn said...

tack själv!
Det var supermysigt att ni vill komma förbi en stund.

Victoria said...

Vi hade oxå sett framemot en date..:(
Nytt försök nästa vecka.
Kram och trevlig lucia helg!!!
Kram Victoria