Tuesday, May 05, 2009

Valborgsfirande i Huddik


Nu har vi kommit fram och Viola tycker det är jätteskönt att springa omkring. Vi har förstås varit en sväng på Mammas favvo affär Albert och Herbert. Kalla oss The Foppa family i sommar. Vet ni hur söta foppisar är i stl 21??


Världesn finaste pojke. Hjalmar vill ploppa och bada.

Så det är ju bara att tat tag i önskemålen med iaf ploppning. Badet får nog vänta.


Ljuva hav. Gud så jag längtat efter lukten. Jag sa till Hjalmar
- åhh känner du att det luktar hav.
- Vad luktar det då mamma??
- Surt sjögräs.
- Jaha ja vad det luktar gott mamma


Hjalmar har hittat en lekkompis hos grannen till Farfar. En jättefin tjej som är 8 år.



Försök 1 till konstnärlig bild.
2 fiskare på väg.


Försök 2

Försök 3
Viola blev helt gaaalen. Hon skulle absolut i vattnet. Så det slutade med att jag lät henne bada fötterna och sen fick jag spänna fast henne i vagnen.


Hjalmar var jätteduktig och han väntade och väntade

och väntade men undrade om man inte kunde leka lite medans man väntade.

men det hann han inte för han fick napp. Ni kan ana det överlyckliga leendet under hatten.

Stolt och lycklig. Så här gör storfiskarna.


Titta vilken fin.


Viola tycker dock stenar och sand är mer intressant. Jag vet inte hur många stenar hon åt upp men det var nog 1 dl sand iaf. Det är bra för tröga magar om ngn har det problemet.

Försök 4
Pappi och Viola myser.


Vem behöver glass när man har en sten.

Den här gången blev fiske lyckan ej så stor men det var en trevlig båttur med fika iaf. Farfar och IngMarie fick också avnjuta en stund med konstant babbel från Hjalmar. Varsågooood

Viola och jag väntar på farfars fina sjöbodsbygge. Nu fattas bara boden. Det kommer bli superfint när det är färdigt.

I övrigt kan jag meddela att Hjalmar nu blivit helt grym på att cykla. Han kan stanna och hålla balansen på cykeln utan att sätta ner fötterna. Han cyklar hela vägen in till stan. Upp och ner för trottoarkanter och väntar alltid innan han far över en väg. Och när han cyklat för långt i förväg väntar han in mig och Viola. Jag tror att vi snart kan ta fram storcykeln med stol där bak. Det enda kruxet med det är att Viola inte får ngnstans att sova då.
Hejja Coop forum min nya favvo affär. Förutom att barnen får banan medans man handlar och den överlågsna kundvagnen men 2 stolar och hylla under. Så köpte jag ju för ett tag sen ett Couscous paket för 229 kr där. När jag sen kom hem och av en anledning jag själv inte vet kollade på kvittot som jag alltid annars slänger så såg jag att det kostande 229 kr. Vilket jag tyckte kändes lite orimligt. Så häromdagen när jag var där igen så frågade jag om ett paket couscous verkligen kostade 229 kr. Det gjorde det inte utan det kostade 34. Så då fick jag tillbaka mellanskillnaden + 25 kr som plåster på såren. Det gillar jag.
Igår kväll var vi iaf och firade att vår fina kompis Eddie nu fått komma hem från sjukhuset. Han har varit så sjuk lilla pluppen. Men igår lekte killarna så det stog härliga till. Hjalmar förde även över Hugos doppkonst när det gäller kakor vidare.
Bland de få saker som var roliga med Eddies sjukdomsvistelse var bland annat när sjuksköterskan skulle trösta Eddie och säga -Ja och så har du ju mormor här. Mormor = JAG. öhh jag är inte mormor sa jag. Nähä ojdå det är ju inte så kul att bli kallad för mormor sa hon. Emilia och jag garvade ihjäl oss efteråt. Det som gör det hela askul är att vi kallar mig för mormor. Jag har utnämnt mig själv till det. Jag brukar iabland få ringa Emilia i panik på mornarna för att ta reda på om strumporna ska vara utanpå eller innnför leggingsen.
En annan rolig grej är när de skickar iväg en mormor och en ung och modemedveten mamma på
akutröntgen som ligger i andra änden av sjukhuset och det dessutom är 22.00 på kvällen så det är mörkt och stängt överallt. Ta första höger sen vänster höger. Och sen följer ni skyltarna. Vi tog rakt fram sen vänster och var redan där vilse så det kom skrattandes efter och fick först peka på den dörren vi skulle ut egenom. Men tro det eller ej vi hittade till slut.
Vi skrattade också gott åt den stackarns farbror som genomgick prostata undersökning i rummet bredvid. Jag ska inte gå in på för mkt detaljer men när de sa - Har ngn undersökt prostatan så ställde sig Emilia upp och låtsades dra på sig typ förlösa ko handskar. Jag dog av garv.
Ha en bra dag kära vänner.

5 comments:

Terese said...

vilka härliga bilder :)

Hur känns det att ha blivit mormor då? ni är ju så otroligt lika menar jag :P

Skoggren said...

Ja jag känner inte efter så mkt, haha.

mli said...

Superfina bilder! Det verkar som om ni har mått gått hela familjen!

Anonymous said...

Ett gott skratt förlänger livet - du kan nog räkna med att bli gammel-gammel-gammel-mormor.... delvis pga att du redan startat karriären =)

//K

Faster Lotta said...

Hej Oj va härligt ni har haft det men var är foppisarna, ingen bild på dom små 21 :o)